Dagligdagen

Jeg åbner kl 7.00, hvor der serveres morgenmad.
Om morgenen indtil klokken ca 9.00 er der fri leg og hjemlig hygge. Det er også i dette tidsrum, jeg tager imod børn og sørger for at alle får en stille start på dagen. De mindste børn får tilbudt en formiddagslur omkring klokken 8.00. Alle børn skal være afleveret senest klokken 9.00 af hensyn til dagens aktiviteter.

Kl 9.00 får vi formiddagsfrugt og holder en lille samling. Vi synger goddagnavnesang og taler om eventuelt fraværende børn. Dette gør vi så børnene får en forståelse af gruppen og at vi alle er en vigtig del af fællesskabet i Minirøjserne. Vi taler om dagens aktiviteter, vejret, synger fagtesange, leger kimsleg, laver bordteater og hvad vi ellers kan finde på. 

Ca kl 9.30 går vi igang med dagens aktiviteter. Vi har mange tilbud vi kan benytte.

Mandag går vi tit i Den Selvejende Institution Kernehusets motorikrum, som vi har fået lov til st låne sammen med de andre selvstændige børnepassere i Hjortshøj. Her bruger vi kroppen og får udfordret os selv og motorikken.

om tirsdagen har vi ikke noget fast på programmet. Det er en dag hvor jeg som oftest griber det der interresserer børnene. Det bkuver tit en rolig hjemmedag, hvilket børnene nyder. Nogle gange går vi en tur på legepladsen. 

Om onsdagen har vi en fast formiddags legeaftale med vores gode venner fra Det Private Pasningstilbud Smilehullet. Vi tager på legeplads, leger i haven,synger eller laver en mere planlagt pædagogisk aktivitet. Vi spiser også frokost sammen.

Om torsdagen er der musikalsk legestue i Hjortshøj sognegård. Legestuen bliver ledet af kirkesanger kathrine Broch Møller, som er helt fantastisk god til aldersgruppen. først er der ca 30 minutteres planlagt sang med forskellige remedier fx rasleæg, ærteposer,  sæbebobler, faldskærm mm. Derefter er der fri leg med sognegårdens legetøj. Vi slutter af med at spise madpakker sammen med de andre børn og voksne.

Hver fredag har vi heldagslegestue sammen med det private pasningstilbud Krudtuglerne. Vi er skiftevis her hos os i Minirøjserne eller hos Krudtuglerne. Børnene bliver afleveret der hvor legestuen er den pågældende dag, og hentet samme sted om eftermiddagen. Legestuen er tænkt som en dag, hvor vi er flere sammen, for at vænne børnene til en større gruppe børn. 

 

Jeg har en elladcykel, så vi kan komme omkring i nærområdet.

Jeg tager altid hensyn til gruppen og børnenes alder i forhold til hvor meget de kan være med til. I perioder kan det virke mere hensigtsmæssigt, at tage den mere med ro og holde flere hjemmedage.

Vi spiser frokost klokken 11. I  

 

 

sommerhalvåret har vi ofte madpakker med og spiser gerne ude i den fri natur. 

Klokken 12 bliver børnene puttet til en velfortjent middagslur. Som hovedregel bliver ingen børn vækket, da børn har bedst af at sove det de kan i forhold til deres udvikling. 

Efter middagslur er der eftermiddagsmad som serveres ca 14.30. Herefter er der igen hygge, højtlæsning og leg indtil børnene bliver hentet. 

Jeg tager hensyn til hver enkelt barns behov, så derfor er tidspunkterne kun ca. tider. nogle gange springer vi morgensamling over, hvis vi skal tidligere ud af huset.